En riktigt bra dag!

Efter lite om och men i natt när ja vaknade av hosta eller ja, peter drog till mig för att ja hostade på honom :P så släpade ja mig till soffan med näspray och slemlösande och däcka några timmar till.
Gick upp runt 7 och gjorde mig iordning (satte på mig ansiktet och svepte en kopp kaffe) sen snurra ja mig iväg till stallet och gav hästarna frukost och släppte ut Viktor och Larossi skotta bajs och sen hem till Linda på en kopp kaffe innan ja hämta Charlotte och åkte till jobbet.
 
Varit fullt ös idag så himla roligt då! :) känns som vi fått massor gjort och längtar till i morgon, efter någta sköna timmars sömn på soffan igen. Tar de säkra före det osäkra eftersom ja ligger högre med överkroppen i soffan så sover ja väldigt bra där när ja är förkyld.
 
Lägenheten vi kikat på fick vi inte heller :( typiskt.. men men.. vi löser detta på något vis, men ska inte ge upp innan man stött på problem ;)..
 
Natti natti!

Hösten, årets vackraste årstid.

Jag blir så fylld av inspiration när hösten kommer, löven ändrar färg och en hel målarduk uppdagar sig i varenda ögonblick när man är ute.
Charmen med kylan som hänger i luften och tystheten som lägger sig.
Kan nog påstå att just hösten är min favorit utav alla årstider.
Men dom alla har sina charmiga drag ink regnperioden som förr hette sommar haha!
 
 
Skrev tidigare på http://www.viggenochjag.blogg.se men eftersom vi beslutat att låta min vackra springare somna in och vandra ut på trapalandas gröna ängar så valde ja att göra en ny. Den handlade om våra framgångar och motgångar och ja det blir inte samma sak.
 
Varje saga har ett slut oavsett om det är lyckligt eller inte. Men huvudsaken är ju trots allt att ja fick chansen att lära känna honom och jag uppfyllde en lång dröm om egen häst, nu gick det inte som planerat men inte allting i livet gör ju det och baksidan av djurägandet är att vi får ta besluten och det gör man för deras skull.
 
För att presentera mig själv så heter ja Alexandra och bor tillsammans med en underbar människa Peter. Min tygghet i livets stormiga hav. Tillsammans med honom upplever ja alla världens nyanser.
 
Vi har en hund som ni sett på bilder tidigare. Cessi världens goaste dodii.. =) hon kom in i mitt liv på ett bananskal lite naiv och blåögd va ja ju men det är ett av mina stoltaste val. Hon är en Eurasier tik på snart 4 år och just nu är hon hos uppfödaren och fostrar sin 6 små pojkar som hon satte till världen. Men saknad är hon här hemma och det går inte en dag utan att uppleva tomheten utan en hund i huset.
Peter och Cessi sommaren 2012 vid kartjärn. Korvgrilling och mys.
 
Vi har en skeppskatt Dusan en riktig liten pajjas. Henne och hennes syster Ia hämtade vi i tomelilla i skåne :P min idé såklart, ja skulle ha just den katten det va något visst och vi for. Hem kom vi med en nedskiten kattbur och två mycke illaluktande fyrbeningar.. till Peters förtret fortsatte Ia med just skitingen även när hon kände sig hemma och bajsade i hans skor och på hans sida i sängen som nån slags protest (peter säger att hon va ond). Iaf så fick hon ett nytt hem hos en annan tjej som gärna ville ha henne så kvar blev Dusan.
Inte ångrat en sek över det heller en riktigt liten dodi som följer med runt hemma när man pysslar med något och gärna leker med Cessi när tillfälle ges :)
 
Dusekorven på balkongen sommaren 2012.
 
Peter har ett akvarium som han pillar med när lusten flyger in genom fönstret (inte allt för ofta dock) men det ser bra ut än så länge, akvariumet fick ja från en städning på mitt gamla jobb när vi flyttstädade och gjorde hemstädningar :)
 
På fritiden (som varit ytterst lite utav senaste tiden) gillar jag att uppleva naturen, ett riktigt naturbarn är jag på säkra kort. Redan som liten följde jag med mina möbelgalna föräldrar i jakt på gamla möbler i gamla rötna hus runt om i landet (dom tog aldrig något utan att ha kontaktat markägarna först). Vi hade sommarstugor osv som ja älskade att vara i.
Det sitter i och jag och Peter försöker drömma oss iväg till en tid i våra liv när vi kan packa våra saker och ge oss iväg på vandringar i urskogarna. Det blir nog väldigt snart också, första övernattningsturen är redan inplanerad till våren och det blir glaskogen någon fin vandringsled och sova i något utav övernattningshyddorna på vägen :).
21 maj 2011 tog vi oss en dagstur i glaskogen med Peters föräldrar och Nalle (självklart va Cessi med)
 
Kartläsar klubben i ett vägsjäl :)
 
Cessi  poserar på en sten och kollar så att vi alla är med.
 
En fin naturbild.
 
från v. svärmor Lena, Svärfar Arnie och jag :P
 
Cessi och jag tog oss en powernap medans karlarna fixade med korven :)

 
 
Nu kommer vi till en liten rolig detalj så här i mitten av ingenting, Ev. Får vi hem en liten till familjemedlem i februari vi ska nämligen skaffa en dodi till :) En Am.Akita pojke! ;) och längtan är enorm.
 
Nej nu ska ja ge mig för idag, finns orken lägger ja in ett inlägg i morgon :)
 
Tänk på att ett leende är gratis men kan göra dina medmänniskor glada så sprid ett leende idag!
 
Kraam!
 
 

Lycka personifierat..



Cessi, min underbara lilla flicka!


Nu är hon hos uppfödaren sen en månad med valpar och nu är det 3-4 veckor kvar..
ja saknar henne så hårt att ja gråter i hjärtat.
Hon är min glädje, trygghet och kärlek.
Att ha en sån fantastisk hund är ett privilegium..
 
Saknar dig Cessen men snart kan vi fortsätta våra äventyr <3

Drömmar om skogen

Livet!! i full fart, framåt.. utan paus och elände.. Eldig själ som vill mycke!

RSS 2.0